MALING AF FACADE

Maling af facaderne på dit hus kan gøre underværker. Men selve projektet kan tage pusten fra selv den mest ihærdige gør-det-selv-mand. Overvejer du derfor at finde en erfaren maler, der kan give dine facader fornyet liv?

Så er du landet det rigtige sted. Malerfirmaet Martin Nielsen har øje for deltaljen, og leverer altid et resultat af høj kvalitet. Du kan derfor roligt overlade maling af facade til vores malermestre.

Hvad skal du være opmærksom på? 

Er du typen, der kaster dig over gør-det-selv-projekter med samme optimisme og forventning, som et barn, der venter på juleaften?   

Så læs lige videre her, inden du kaster dig ud i projektet. For maling af facade er en krævende opgave, som kræver både forberedelse og mange arbejdstimer. 

Først og fremmest er der en række faktorer, du skal overveje, hvis du skal male en facade af mineralske materialer. For eksempel har murens alder og tilstand betydning for valg af metode, ligesom det også spiller en rolle, om muren tidligere er blevet behandlet. 

I nogle tilfælde vil en facademaling for eksempel være den optimale metode – andre gange vil kalkning eller en pudsning af væggen være en mere hensigtsmæssig løsning. Det kan dog være svært at vælge den rette metode uden erfaring. Du kan derfor altid kontakte vores malermestre for rådgivning eller et uforpligtende tilbud. 

 De mest almindelige former for facademaling er: 

  • Akrylmaling
  • Cementpulvermaling
  • Olieemulsionsmaling
  • Silikatmaling
  • Silikonemaling

     

Det store spørgsmål – Maling af facade hvornår? 

Maling af facade hvornår? Dette er et spørgsmål, som vi får af mange af vores kunder. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvornår du maler facader. Vejr- og temperaturforhold har netop stor indflydelse på resultatet, og derfor er det vigtigt at have dette for øje inden maling af facade påbegyndes. Som udgangspunkt egner sommermånederne og maj måned sig bedst til at male facader. Her er vejret lunt, ligesom luftfugtigheden er optimal i forhold til malingens tørretid. Du kan også male facader i september og oktober, hvis temperaturer, vejr og luftfugtighed tillader det. Det er derfor en god idé at tage kontakt til vores malermestre, så du kan få rådgivning, og et uddybet svar på spørgsmålet ”Maling af facade hvornår?” 

Vi vil dog sige, at et optimal scenarie for facademaling vil være i sommerdage med temperaturer omkring 23 grader, lune aftnerne og lune nætter med lav luftfugtighed. Alternativt kan du hænge en presenning på langs af husets facader. Her kan du opvarme området mellem presenning og facade med en varmelampe for at sikre en tilpas temperatur og luftfugtighed. 


Skal du have hjælp til maling af pudset facade?

Valget af maling afhænger af muren. Der er derfor forskel på, om du har behov for maling af en pudset- eller ubehandlet facade. I dag vælger mange at få deres murstenshus pudset op med mørtel og derefter blive malet. For at beskytte pudset er det oplagt at give det et lag beskyttende udendørsmaling. Men før der kan males, er det vigtigt at gennemgå facaderne for løse fuger og pus, så de kan udbedres inden en udendørsmaling bliver sat i gang. 

Det kan være en god idé at få professionelle malere til at klare arbejdet for dig, så du sikrer et kvalitetsresultat. 


Skal vi male dine facader? 

Malerfirmaet Martin Nielsen har mange års erfaringer i maler branchen. Du kan derfor føle dig tryg gennem hele processen, ved at vælge os til at male dine facader. Vi kan kontaktes på 70 26 04 10 eller du kan sende en besked til os via chatten.