Martin Nielsen er klar med gode råd til spartling

Er du i gang med en større renovering af din bolig, eller er det blot en gipsvæg eller loft, du skal have spartlet? Så læs med nedenstående og få gode råd.

 

Hvad skal du bruge til spartling af gipslofts?

Skal du i gang med spartling af gipsloft? Måske du er en handyman og er vant til at klare alle de praktiske opgaver selv? Om du er en handyman eller helt grøn indenfor spartling af gipsloft, så giver vi dig nogle gode råd med på vejen.
Først og fremmest er det vigtigt, at du afsætter god tid til opgaven, da et flot resultat kræver omhyggelighed. Derudover skal du tage stilling til om dit gipsloft skal fuldspartles eller pletspartles. Ved fuldspartling bliver hele loftet spartlet, hvorimod ved pletspartling er det kun skruehuller, samlinger osv. der spartles.

 

Som ved alle andre arbejdsopgaver, indenfor malerbranchen, er det vigtigt at afdække det rum, hvor du skal spartle – her kan du eksempelvis bruge afdækningsplast. Det er samtidig vigtigt, at du får fjernet støv fra loftet inden du går i gang.
Nedenstående ser du en tjekliste til materialer, du skal bruge, inden du går i gang med spartling af gipslofts.

  • Spartelmasse
  • Armeringspapir – til at forstærke samlingen mellem pladerne 
  • En bred spartel
  • En giraf-sliber

Den gode guide til spartling af gipsvæg

Er du i tvivl om, hvordan spartling af en gipsvæg skal udføres? Det behøves du ikke længere være i tvivl om, da vi nedenstående giver dig gode råd til, hvordan du spartler samlinger i gipsvægge, så du opnår et flot og glat ensartet flade.

Til at starte med, er det vigtigt, at du vælger en grovkornet spartelmasse, da det synker mindre end medium spartelmasse. Når du skal i gang med at spartle, så start nedefra, ved samlingerne i gipsvæggen, og med et jævnt lag trækkes spartelmassen op. Hernæst lægges armeringspapiret på den påførte spartelmasse, og trykkes ind i spartelmassen med en spartel.
Det næste step er en tålmodighedsprøve, da spartelmassen netop skal tørre i 24 timer, før næste spartling kan påbegyndes. Når de 24 timers tørretid er gået, og første lag spartel er helt tørt, kan andet lag spartelmasse påføres. Her anbefales, at du bruger en finere spartelmasse, da det ikke længere er store uligheder, som spartelmassen skal reducere. På samme måde, som ved første lag, starter du nedefra og trækker den finere spartelmasse op i et jævnt og tyndt lag. For at opnå en glat samling, bruges herefter et bredere spartel til at trække ned over de spartlede samlinger.
Husk, at grundighed er nøglen til mindre slibearbejde efterfølgende.

spartling af vægge

Ovenstående kan reduceres til 4 steps:

Step 1: Påfør grovkornet spartelmasse i samlingerne

Step 2: Læg armeringspapir på den våde påførte spartelmasse

Step 3: Lad den påførte spartel tørre i 24 timer

Step 4: Andet lag spartelmasse (den fine) påføres

Vil du have hjælp til spartling af gipsplader?

Om du har brug for rådgivning, i forhold til spartling af gipsplader, eller om du ønsker erfarne malermestre til at udføre din opgave, så er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi hos malerfirmaet Martin Nielsen er et professionelt malerfirma, der gennem årene har udført utallige opgaver, der bl.a. omfatter spartling af gipsplader, spartling af vægge og lofte. Vi er derfor også klar til at hjælpe dig, så du er sikret et flot resultat. Du kan kontakte os på 70 26 04 10 eller skrive en besked til os i chatten.

RING OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Er du nysgerrig efter et tilbud, eller har du nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte på tlf. 70 26 04 10, eller udfylde kontaktformularen. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan. Vi har desuden tilbud på facademaling. 

Udover facaderenoveringer, klarer vi også andre opgaver. F.eks. maling af facade, maling af vinduer samt generelt malerarbejde.